Reiki

Reiki begint zich stillaan een weg te banen in onze huidige maatschappij, maar wat is het juist en voor wat is het allemaal goed? Reiki…

Wat is Reiki?

Reiki is allesbehalve een hype te noemen. De alternatieve behandelvorm gaat jaren terug en kent zijn oorsprong in de Japanse geneeswijzen. Het werd aanzien als de spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. In het Westen definiëren we Reiki het liefst als de universele levensenergie of gewoonweg het leven. Binnen deze stroming geloven we erin dat het lichaam niet losmakend verbonden is met de geest en ziel. Universele energie stroomt namelijk door ons lichaam.

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met deze energie hersteld wordt. De behandelvorm heft alle blokkades in ons lichaam op. Deze blokkades kunnen fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel zijn. Een Reikibehandeling stimuleert het zelfhelend vermogen en creëert opnieuw innerlijk evenwicht.

Het was tijdens een moeilijke periode in mijn leven dat ik zelf in aanraking kwam met Reiki. Het helende effect van deze behandeling kan ik niet in woorden uitdrukken. Je moet Reiki zelf ervaren alvorens te beoordelen.

Hoe werkt Reiki?

Reiki stelt geen diagnoses. Reiki beoogt slechts het lichaam te voorzien van extra-energie, die het lichaam dan kan gebruiken in het zelfgenezingsproces.

Klachten of geen klachten, Reiki is altijd een goed idee. Centraal binnen Reiki staat de handoplegging. De handen bevinden zich net boven het lichaam van de ontvanger. De reikibeoefenaar treedt op als medium voor het doorgeven van de universele energie aan de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een positieve werking op de disharmonie binnen het lichaam, waardoor blokkades opgeheven worden.

Reiki zorgt niet alleen voor meer energie, maar boost ook het immuunsysteem. Ideaal om jouw natuurlijke weerstand op peil te houden!

Praktische info

Praten is toegelaten, maar zeker geen vereiste. Hierdoor beleef je de sessie in alle rust.

Reiki kan goed gecombineerd worden met andere therapieën. Wordt uitgevoerd op kleding en desgewenst zonder aanraking. Ook blijf je doorheen de gehele behandeling aangekleed. Dit maakt een sessie comfortabel en laagdrempelig voor iedereen.

Het is mijn persoonlijke missie een plek te creëren waar jouw veiligheid centraal staat. Samen bespreken we wat juist aanvoelt voor jou.