ESSENTIËLE OLIËN

Hoe het begon

Al van kinds af aan was ik regelmatig verkouden of ziek. Daar bovenop kreeg ik in mijn puberjaren te maken met hooikoorts. Op doktersadvies nam ik jarenlang medicatie, dit met beperkt resultaat. Wanneer ik verpleegkunde ging studeren was ik enorm geboeid door de medische alternatieven op de markt. Online kocht ik een staaltje gemengde oliën van doTerra. Sindsdien ben ik verslaafd! Wat vroeger nooit mogelijk was, werd opeens realiteit. Een gehele nachtrust in het hooikoortsseizoen. Ik was zo overdonderd door de werking dat ik me bleef verdiepen en ging experimenteren. Mijn ervaring en kennis wil ik nu zoveel mogelijk doorgeven.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële olie, etherische olie of ook wel geurolie is een geconcentreerd mengsel van aromatische bestanddelen uit planten. De olie wordt gekenmerkt door de geur van de plant. Het zijn de bloesems, vruchten, zaden, bladeren, stam,.. die gebruikt en verwerkt worden. Elke olie heeft zijn eigen unieke werking en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Hoe gebruik je essentiële olie?

Etherische oliën worden meestal op verschillende manieren gebruikt. Een eerste manier is verstuiving. Een aroma diffuser is hier de meest geschikte tool voor. De oliën kunnen niet alleen kalmerend en rustgevend werken. Ook stimulatie is een mogelijk resultaat. Bovendien wordt ook de lucht gezuiverd waardoor ongewenste geuren verleden tijd zijn.

Een tweede manier is om ze via de huid aan te brengen. Dit kan direct (opgelet: niet elke olie is hier geschikt voor) maar ook door het toevoegen van crèmes. Zo kan je essentiële oliën gebruiken om je eigen dagcrème, wasmiddel of zelfs insectenspray te maken. Het gebruik en de verwerking van etherische oliën komt vaak terug bij schoonheidsbehandelingen. Een perfecte toepassing hiervan is de aromatouch. Een techniek die een zachte aanraking combineert met de kracht van essentiële oliën.

Een derde en laatste manier is om ze als voedingssupplement in te nemen. Opgelet: niet alle oliën kunnen inwendig gebruikt worden! Informeer je steeds!

Begeleiding

Welke etherische olie gebruiken?

Elke essentiële olie heeft een andere werking. Hoe weet je nu welke olie het best aansluit bij jouw behoeftes? Samen overlopen we jouw noden. Last van hooikoorts, een verkoudheid, maagpijn? Of wil je gewoonweg ontspannen en heb je geen idee welke geur jou tot rust brengt? Laat mij jou adviseren en begeleiden! Op basis van jouw klachten wordt een gepersonaliseerde olie samengesteld. Dit kan zowel in druppel-, rol- of sprayvorm.

Presentaties

Tijdens een presentatie gebruik ik mijn jarenlange expertise en ervaring. Het is de bedoeling om jullie op een leuke en gepassioneerde manier veel info mee te geven over essentiële oliën en hun veelzijdigheid.

Workshops

Presentaties kunnen ook gecombineerd worden met een workshop. Dit maakt het nog net iets interactiever. Iedere workshop draait rond een thema dat besproken wordt. Samen met de groep maak je een gepersonaliseerde attentie die je achteraf mee naar huis neemt.

Homeparties

Staat er binnenkort een verjaardag, vrijgezellen of ander leuks op het programma? Breng Ciske’s oils tot in jouw woonkamer en geniet van een nog persoonlijkere service. Hier staat alleen jouw groep centraal waardoor er nog meer ingespeeld kan worden op noden en specifieke vragen.

Praktische info

Vragen betreffende evenementen en workshops? Via contact help ik je graag verder. Neem ook zeker eens een kijkje op mijn facebookpagina!