AROMATOUCH

Een zachte massage met 8 essentiële oliën die langsheen de drukpunten en de meridianen op de rug en voeten gebeurt. Aromatouch…

Wat is aromatouch?

De aromatouch massage, ontwikkeld door Dr. David Hill, kan gezien worden als een klinische benadering met als doel het lichaam weer in evenwicht te brengen. Het is een ontspannende en bovenal doeltreffende manier om individueel kennis te maken met het effect van etherische oliën. Elke olie wordt geselecteerd omwille van de krachtige aromatische eigenschappen.

De techniek combineert moderne aromatherapie met de geneeswijzen uit het oosten. Dr. David Hill was niet alleen aanhanger van de alternatieve geneeskunde, maar geloofde ook sterk in het gebruik van etherische oliën.

Doormiddel van de zachte aanrakingstechniek is de ontvanger in staat te ontspannen. Dit gebeurt enerzijds door de ontvanger een ervaring met essentiële oliën te bieden. Anderzijds staat ook emotionele verbinding gebaseerd op vertrouwen centraal.

De 4 stappen

Het geven van een aromatouch behandeling omvat 4 stappen. In elke stap worden 2 oliën gebruikt.

Allereerst ligt de focus op stressvermindering. De stressreductie binnen het lichaam zorgt ervoor dat de oliën beter opgenomen kunnen worden.

In de tweede fase staat het boosten van het immuunsysteem centraal. Hoe beter jouw immuunsysteem, hoe beter jouw lichaam zich kan weren tegen vermoeidheid, bacteriën, virussen,..

Heb je regelmatig pijn? In de derde fase worden essentiële oliën ingezet voor het terugdringen van pijn en ontstekingen.

Als laatste wordt er in de vierde stap gewerkt aan de balans van lichaam en geest. Stress ervaren we vroeg of laat allemaal. Echter heeft aanhoudende stress nadelige gevolgen voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Praktische info

Een aromatouch massage duurt ongeveer 45 minuten. Het is belangrijk om na de sessie voldoende water te drinken. Dit om afvalstoffen te verwijderen.