Coaching

Wat is voeding en leefstijl coaching?

Verschillende jaren leed ik zelf onder overgewicht, maag- en darmproblemen, artrose en hooikoorts. Niet alleen mijn professionele relaties, maar ook mijn intieme partnerrelatie werden beïnvloed. Via een kennis kwam ik terecht bij 3-isOne coaching. Voor mij was het mijn laatste poging om mijn leven anders aan te pakken. Uiteindelijk verloor ik meer dan 30 kilo en verdwenen mijn kwaaltjes stuk voor stuk.

Hierna werd het mijn persoonlijke missie om anderen te coachen en te inspireren. Zo kan je niet alleen bij mij terecht voor gesprekstherapie en het ontladen van tijdelijke overprikkeling, maar ook voor voedings-en leefstijladvies. Deze coaching omvat volgende drie componenten:

Healthy body

Eten is zoveel meer dan alleen de handeling op zich. Onze voeding draagt bij tot een al dan niet gezonde levensstijl. Hoewel ons lichaam energie nodig heeft is het niet met eender welke voedingsmiddelen tevreden. Chronische klachten en pijn kunnen verholpen worden wanneer het lichaam de juist bouwstoffen opneemt. Ik adviseer jou graag in het maken van voedzame keuzes.

Healthy brain

Niet alleen ons lichaam, maar ook de hersenen en ons hormonaal stelsel hebben heel wat energie nodig. De verleidingen loeren overal om de hoek. Van fastfood tot chips of net dat extra zakje snoep. Om onze mentale veerkracht te verhogen is het belangrijk ons brein te voeden met wat het nodig heeft.  Wat heeft ons brein nu echt nodig? Via de gepersonaliseerde sessies krijg je hier individueel advies over.

Healthy heart

Stress en emoties hebben een enorme impact op onze gezondheid. Hoewel eten vaak de oplossing lijkt tijdens emo-momenten lost het helemaal niets op. Niet alleen raakt ons lichaam nog meer uit balans, ook liggen eetbuien aan de basis van eetstoornissen en destructief gedrag. Wat ik je via de persoonlijke sessies wil meegeven is een coping mechanisme om met deze momenten om te gaan. Leer jouw aandacht verleggen en creëer weer ruimte voor plezier en rust.

Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klachten! Mijn verleden in combinatie met mijn ervaring als coach zorgen ervoor dat ik je met veel kennis en kunde kan en wil begeleiden in jouw persoonlijk verhaal. Ik hoop de nodige inspiratie te bieden waardoor de sky niet langer de limit is. Samen laten we grenzen vervagen, stellen we doelen en schrijven we aan een nieuw hoofdstuk.

Toepassing

Voeding en leefstijl coaching verhelpt klachten zoals:

  • Hardnekkig overgewicht
  • Chronische problemen
  • Pijnklachten
  • Energie gebrek
  • Oververmoeidheid
  • Ongezonde leefstijl

 

Praktische info

Eerst wordt een analyse gemaakt van de onderliggende klachten, vervolgens wordt aangeleerd hoe je het lichaam, brein en hart kan voeden met wat het nodig heeft.

Doorheen het traject krijgen lichaam, hart en brein evenveel aandacht. Dit omdat de 3 componenten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Naast een ondersteunende rol, vul ik ook graag de informatieve rol in. Inzichten kunnen naar mijn mening pas verkregen worden wanneer je over de juiste wetenschappelijk info beschikt. Hier spendeer ik als verpleegkundige veel tijd aan.

Je kan bij mij niet alleen terecht voor voedings-en leefstijladvies. Ook leer ik je graag ontladen bij tijdelijke overprikkeling en stress. Samen zoeken we via gesprektherapie naar een aanpak waarbij jij opnieuw innerlijke rust kan ervaren.